Een passie voor schrijven heb ik altijd gehad. Ik houd van het creatieve proces van het verzamelen en analyseren van informatie om dit vervolgens in een heldere en aantrekkelijke tekst te gieten. Mijn passie voor tekst en taal combineer ik met een achtergrond in, – en passie voor duurzaamheid en internationale samenwerking.

Geboren in Benin – waar mijn ouders als arts voor Memisa Medicus Mundi (nu Cordaid) werkten – is ontwikkelingssamenwerking mij met de paplepel ingegoten. Vandaar dat ik na mijn middelbare school koos voor de opleiding Internationale Ontwikkelingsstudies aan de WUR (Wageningen University and Reseach Center). Na mijn afstuderen heb ik een aantal jaar voor NGO’s gewerkt in Nederland en het buitenland op het gebied van Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen/ Mensenrechten en Bedrijven.

Inhoudelijk ligt mijn interesse ligt nog steeds bij vraagstukken die raken aan deze thema’s. Wat werkzaamheden betreft doe ik het liefst wat ik het beste kan: schrijven. Vandaar dat ik in 2012 heb besloten om van mijn passie mijn werk te maken en aan de slag te gaan als tekstschrijver/journalist. In de afgelopen jaren heb ik – als medewerker bij tekstbureau’s en als freelancer – geschreven voor een breed scala aan opdrachtgevers. Waarbij ik de laatste jaren steeds meer werk in opdracht van NGO’s – iets wat ik het liefste doe.

Omdat ik graag schrijf over maatschappelijk onderwerpen en houd van de dynamiek van de journalistiek is het mijn ambitie om het tekstschrijven en redigeren steeds meer te combineren met journalistiek werk.

 

Bekijk mijn CV op LinkedIn