Wat ik zo leuk vind aan het schrijven van teksten? Ik houd van het hele proces. Eerst in een onderwerp duiken – me inlezen, met mensen spreken – daarna analyseren en ten slotte net zolang schrijven en schaven aan een tekst totdat ik tevreden ben. Het schrijven van een heldere tekst vraagt om inlevingsvermogen, analytisch vermogen en een vlotte pen – eigenschappen en vaardigheden die goed aansluiten bij mijn capaciteiten en persoonlijkheid.

Ervaring

Tijdens mijn werk als projectmedewerker bij verschillende NGO’s in Nederland en het buitenland heb ik meegeschreven aan een aantal publicaties. In 2011 heb ik een half jaar meegedraaid bij communicatiebureau JCM Context. Tijdens deze periode heb ik veel geschreven voor een aantal grote opdrachtgevers. Vervolgens heb ik geschreven voor communicatiebureau VeertienElf Media. Op dit moment ben ik niet verbonden aan een communicatiebureau en schrijf ik voor losse opdrachtgevers.

Opdrachtgevers:

OneWorld: publicaties Powerswitch (nieuwe website over energietransitie in Nederland): Water als verwarming of verkoeling, Energie uit eb en vloed, Energie uit zoet en zout water.
FairClimateFund: schrijven van content voor e-nieuwsbrieven
Max Foundationvaste tekstschrijver sinds 2014: ontwikkelen webcontent updaten van website content, schrijven en verspreiden van content voor e-nieuwsbrieven, schrijven en verspreiden van content voor campagnes via social media, schrijven van content voor jaarverslagen.
International Sports Alliance,http://www.isa-youth.org: schrijven en redigeren van webcontent.
Edukans: schrijven content voor track records: STAR-school Ghana en ICT for Education Development
Wageningen Universiteit: schrijven van content voor Wageningen Food & Biobased Research.

VeertienElf Media
B2B communicatie: Schrijven en beheren van content voor e-nieuwsbrief Ctac, schrijven van content voor website SAP/TheNextView/Ctac, schrijven en verspreiden van DM berichten voor SAP via social media, schrijven van onderzoeksrapporten voor Kamer van Koophandel.

JCM Context
Schrijven van online en offline content: webcontent, reportages, e- nieuwsbrieven, jaarverslagen, brochures, factsheets,
Opdrachtgevers: RVO.nl, Getronics, Schouten & Nelissen, KPN, CIPO, NEN.